2 Haziran 2017 Cuma

2016-2017 Türkiye Kupası Şampiyonu Atiker Konyaspor




***ATİKER KONYASPOR'A BAŞARILAR DİLERİZ***


1922 yılında kurulan Konya Gençlerbirliği, amatör olarak bir çok başarılar elde ettikten sonra 1965 yılında dönemin Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Orhan Şeref Apak’ın teşvikleriyle ismini KONYASPOR olarak değiştirdi. Bu isim değişikliğin yanında Meramspor ve Çimentospor kulüpleri de KONYASPOR bünyesine katıldı ve siyah beyaz renkleri aldı. Bu adım KONYASPOR’un profesyonel futbol şubesine ilk adımı oldu. Konyaspor 1981 yılında şehrin diğer köklü kulübü İdmanyurdu ile birleşerek (yeşil beyaz) renkleri ve (çift başlı kartal) amblemini aldı.
2015-2016 Sezonunda tarihinde ilk kez Avrupa Kupalarında mücadele etme hakkını elde etti.  Bu sezon topladığı 66 puanla Süper Lig'i 3. Sırada tamamladı.

Konya’nın gururu Atiker Konyaspor 2016-2017 sezonunda da Aykut KOCAMAN ile yine tarihinde bir ilke imza attı. Sezonu Türkiye Ziraat Kupası’nı alarak başarısını taçlandırdı. Temsilcimiz ligde 33 maçta 43 puan toplamış durumda. 
Bu yıl ikinci defa Avrupa Kupalarında mücadele etme hakkını elde eden temsilcimizi biz de tebrik ediyor, Avrupa ve Süper Lig'de de yeni başarılar elde edeceğini ümit ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder